Suck

Så var det åter igen dags för markarbete, och jag hade taggat massa med tanke på att Cinta har stått sen i Torsdags, då hon blev vaccinerad.
När jag hade gjort i ordning henne och gick in i ridhuset så stod där en transport och en häst som försökte gå på transporten. Så ridhuset var alltså upptaget, därför fick träningen vara utomhus i geggan och mörkret. 
Jag var själv på träningen, Erk är halt och skäcken kunde inte komma. Så jag tyckte det skulle vara jätte kul att få en privat träning.
Men jag hinner inte rida fram något förrens Eva säger åt mig att börja med övningen. Övningen gick ut på att trava långsamt över medellinjen och övergå till galopp på mitten, rida en volt åt höger och sedan byta till vänster galopp och göra en volt åt andra hållet. 
Cinta var stark och pigg som in i helvete så det enda jag fick göra var att försöka få henne att gå långsammare och inte springa iväg. Det gick inte!! Så jag blev frustrerad och jag kände att jag inte fick den hjälpen jag ville ha av Eva. I vilket fall fick jag lägga till en massa halter, volter och ryggningar i övningen, och tillslut lyssnade Cinta jätte lite mer än innan.
När vi var klara gjorde vi en galopp övning som bestod av två volter på varje kortsida, inget mer. Så när vi satte igång var jag redan trött och sur och jag antar att Cinta också var det. 
Det blev bara springit och flängigt och kändes jätte dåligt. Sen var träningen slut.
Jag känner att denna träningen inte gav någonting alls. Visst, hästen hade stått i 2 dagar, inte konstigt att hon var springig då, men jag skulle behövt mer hjälp. Sedan red jag bara i en kvart- 20 minuter, för en tid gick åt att jag skulle hjälpa Eva med hennes mobiltelefon. Sedan slutade vi när det gick som sämst, och det var fortfarande 20 minuter kvar av ordinarie lektions tid. 
Gahh, jag blir galen!

Ge tips på bra sätt att få en het/stark häst att lyssna! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kontakta oss - gulingpower@hotmail.com
RSS 2.0